Ik heb de juiste vitamientjes weer binnen. En ook nog eens gruwelijk lekkere vitamientjes! Voor degenen die het willen weten.. Rode bietjes zitten vol met antioxidanten en zijn dus goed voor het bloed. En linzen zijn rijk aan goeie vezels en eiwitten wat fijn is voor je darmen. Maar genoeg over gezond gedoe.
De smaak van deze salade is minstens zo positief. Eerst hield ik het altijd maar bij de bekende salade met geitenkaas, honing en walnoten. Gewoon omdat ik 'm zo lekker vond.. Maar deze combi is beter kan ik je zeggen! De nootachtige smaak van linzen en het zoete, beetje aardse, van de rode biet combineert perfect met de scherpe smaak van geitenkaas en de zure balsamicoazijn. Door gebrek aan tijd is deze salade mijn lunch en tegelijkertijd mijn avondmaaltijd. Beetje regelmaat zou ook wel mogen dus!
Wat heb je nodig?
(voor 2 personen)- 1 grote zak rucola/bladsla
- 150 gram geitenkaas
- 180 gram gekookte rode bietjes
- 160 gram linzen
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- handje walnoten
- beetje platte peterselie
- 2 sneetjes bruin brood
Hoe maak je dit klaar?
1. Verwarm de oven voor op 200 C. Snijd de bieten in plakjes. Verdeel de sla over twee borden en meng met de linzen. Verdeel de plakken bietjes ook over de twee borden.
2. Plaats de geitenkaasjes in de oven bovenop een stukje brood. Verwarm de geitenkaas in een paar minuutjes.
1. Verwarm de oven voor op 200 C. Snijd de bieten in plakjes. Verdeel de sla over twee borden en meng met de linzen. Verdeel de plakken bietjes ook over de twee borden.
2. Plaats de geitenkaasjes in de oven bovenop een stukje brood. Verwarm de geitenkaas in een paar minuutjes.
3. Neem de geitenkaasjes uit de oven en plaats in het midden van de salades. Bestrooi met wat walnoten en peterselie en besprenkel met de balsamicoazijn. Rooster eventueel nog de rest van het brood en serveer bij de salade.
Tip: Perensap smaakt hier goed bij! (zie foto hieronder)
Tip: Perensap smaakt hier goed bij! (zie foto hieronder)
SMAKELIJK!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten