Hola!
Dit Spaans gerecht geeft je weer een klein beetje zomergevoel... Ik heb me laten inspireren door de Allerhande en dat heeft goed uitgepakt! Toevallig had ik bijna alles al in huis en hoefde ik alleen nog maar chorizo en tuinbonen te kopen. Allerhande gebruikt tuinerwten maar daar ben ik minder fan van. Uiteindelijk nog wat rode ui en wortel aan het recept toegevoegd voor een 'eigen twist'.
Zelf ben ik gek op chorizo en combineer ik het met van alles. Vaak in een salade of pasta met geitenkaas. Dan weer in een wrap of omelet. Ook in combinatie met witvis smaakt het goed. Oftewel, er zijn zo veel opties dus leef je uit!
Wat heb je nodig?
(voor 4 personen)
- 250 gram chorizoworst
- 1 el olijfolie
- 325 gram gele rijst
- 750 ml kippenbouillon
- 3 uien (rood/wit)
- 2 tomaten
- 300 gram tuinbonen
- 1 bospeen
- 1/2 zakje peterselie
Hoe maak je dit klaar?
1. Ontvel de chorizo en snijd in blokjes. Snipper de uien en snijd de bospeen in ringetjes.
2. Bak de chorizo samen met de ui in de olijfolie in een pan. Schep de rijst in de pan en bak mee. Na een minuutje kan de bouillon worden toegevoegd. Breng het geheel aan de kook. Zet het vuur laag en laat de rijst 10 minuten koken.
1. Ontvel de chorizo en snijd in blokjes. Snipper de uien en snijd de bospeen in ringetjes.
2. Bak de chorizo samen met de ui in de olijfolie in een pan. Schep de rijst in de pan en bak mee. Na een minuutje kan de bouillon worden toegevoegd. Breng het geheel aan de kook. Zet het vuur laag en laat de rijst 10 minuten koken.
3. Snijd het vruchtvlees van de tomaten in blokjes. Schep deze samen met de tuinbonen en bospeen door de rijst en laat nog 5 minuten meekoken. Zorg ervoor dat de bouillon helemaal wordt opgenomen door de rijst. Voeg nog wat peper en zout toe.
4. Nadat je de rijst van het vuur hebt gehaald nog een paar minuten afgedekt laten staan. Verdeel daarna over de borden en garneer met peterselie.




SMAKELIJK!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten