HI,
Pannenkoekjes zijn ideaal om mee te experimenteren in de keuken. Natuurlijk wel met zelfgemaakt beslag! Een tijdje terug at ik bij een nichtje een overheerlijke zalm-spinazie pannenkoek. Zelf heb ik laatst een vega versie met zachte geitenkaas en groenten klaargemaakt. Maar deze.......
Waarom zeggen mensen dat mannen niet kunnen koken? Hier een lekker gerechtje, bedacht en bereid door een lekkere vent! :-) Dus niet mijn eigen recept. Maar wel eentje die ik je aanraad. Geniet ervan, morgen gewoon weer iets gezonds!
Wat heb je nodig?
(4 personen)
- 500 gram bloem
- 1 liter melk
- 4 eieren
- theelepel zout
- 3 kipfilets
- 1 blokje kippenbouillon
- 3 tomaten
- 1 bakje champignons
- 1 zakje geraspte kaas
- Thousand Islands saus
1. Snijd de champignons en tomaten in plakjes.
2. Breng een pan met water aan de kook en voeg het bouillonblokje toe. Voeg vervolgens de kip toe en laat deze koken totdat de kip gaar is. Snijd bij twijfel even doormidden.
3. Terwijl de kip kookt kun je het pannenkoekenbeslag maken. Mix de bloem, melk en eieren in een kom en roer met een garde tot een glad beslag.
4. Neem de kip uit de pan en pluk deze of snijd tot kleine stukjes. Bestrooi met wat peper en zout.
5. Bak een pannenkoekje in een koekenpan en leg, na één keer keren, een beetje van de kip, champignons, kaas, tomaat en saus in het midden van je pannenkoekje. Zodra het geheel warm is en de kaas een beetje gesmolten leg je het pannenkoekje op een bord. Vouw de zijkanten naar binnen en steek een prikker in het midden.




SMAKELIJK!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten