dinsdag 7 oktober 2014

LUNCH TIME! BROODJE OSSENWORST MET AVOCADO EN EI

Hi!

Dit was mijn lunch voor vandaag. Een broodje vol van smaak. De ossenworst en avocado en ei zijn smeuïg, sterk aanwezig maar passen goed bij elkaar. Het zure van de balsamico scherpt het geheel een beetje aan. Daarnaast krijg je er energie van! Avocado alleen al is super voedzaam en gezond.. Ook zeker aan te raden als hangover food.

Tip: Gezond bezig of gewoon meer zin in een salade? Is ook erg lekker! Vul je salade (naast de ossenworst, avocado, ei, balsamicoazijn) met stukjes gebakken courgette.

Wat heb je nodig?
(voor 2 personen)
  • 2 bruine triangel broodjes
  • 1 avocado 
  • 2 eieren
  • 150 gram ossenworst (plakjes kan ook)
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • peper en zout

Hoe maak je dit klaar? 
1. Kook een eitje in 7 minuten. Snijd ondertussen de twee broodjes doormidden en besmeer met ossenworst. Bestrooi vervolgens met wat peper en zout. Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd in stukken in de lengte. Lepel de twee helften eruit en verdeel de plakken avocado over de 4 halve broodjes.
2. Neem het eitje van het vuur, laat schrikken en pel. Snijd met een eiersnijder in plakjes en verdeel over de 4 halve broodjes. Besprenkel op het laatste moment met wat balsamicoazijn en voeg eventueel wat rucola toe.
SMAKELIJK!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten