Dit is lekker!!! In Toscane proefde ik overheerlijke risotto.. Thuis voelde ik meteen de uitdaging om deze na te maken. Althans, een poging tot.. En dit is gelukt! Natuurlijk wel met een eigen twist, met dank aan de truffelkaas in dit geval.
Wil je een volwaardige maaltijd op tafel zetten en lekker Italiaans tafelen met witte wijn? Kies dan voor deze risotto. Visliefhebber? Verwerk wat stukjes zalm of mosselen in je risotto.
Wijntip: Sauvignon Blanc
Wat heb je nodig?
(voor 2 personen)
- 150 gram risottorijst
- 1 gesnipperde ui
- 1/2 liter kippenbouillion
- scheut witte wijn
- champignons
- spekjes
- zongedroogde tomaatjes
- pijnboompitten
- truffelkaas (kaasboer)
- rucola
Hoe maak je dit klaar?
1. Snijd de champignons in plakjes. Schaaf grove stukjes van de truffelkaas.
2. Doe wat olijfolie in een soeppan en fruit de ui. Voeg de risottorijst toe en beetje bij beetje wat van de bouillon. Wanneer de bouillon is opgenomen voeg je steeds weer nieuwe toe. Op het laatste moment kan er wat wijn bij. Voeg vervolgens, als de wijn is ingetrokken, de kaas toe. Lees hier uitgebreid hoe je een perfecte risotto maakt! -> http://www.zelfmaakrecepten.nl/risotto/.
2. Doe wat olijfolie in een koekenpan en bak de champignons en spekjes in een paar minuten. Bak daarna de pijnboompitjes en zongedroogde tomaatjes nog heel even mee. Meng dit geheel met de (perfecte!) risotto.
3. Verdeel de risotto over de borden en leg er nog wat rucola en truffelkaas bovenop.
SMAKELIJK!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten