vrijdag 10 oktober 2014

MOSTERD-ROZEMARIJNVLEES MET KOKOSRIJST


Ik had al de hele tijd zin om Thais te koken. Omdat ik maar niet wist wat precies besloot ik Thaise rijst te bereiden maar daar een niet-Thaise creatie bij te serveren. In dit geval varkensvlees met rozemarijn en mosterd. Top creatie uit de wereldkeuken! Ik bak rozemarijn vaak mee met krieltjes. Maar bij een stukje vlees heeft het ook zeker een toegevoegde waarde. Lekker in combi met mosterd of honing. En dit alles staat binnen een kwartiertje op tafel! Laat je verassen door de verschillende smaken..

Groentetip: broccoliroosjes
Nog een tip --> Houd je niet van varkensschnitzel? Kip kan ook!

Wat heb je nodig?
(voor 2 personen)

  • 150 gram rijst
  • handje noten
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 varkensschnitzels
  • 1 eetlepel olijfolie 
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 knoflookteen
Hoe bereid je dit? 
1. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing maar dan inclusief kokosmelk. Voeg eventueel wat zout toe. Snijd ondertussen de naaldjes van de rozemarijn in stukjes. Wrijf het vlees in met de rozemarijn, mosterd, olijfolie, geperste knoflook en wat peper. Laat dit even intrekken.
2. Neem (indien aanwezig) een grillpan en bak de varkensschnitzels in ongeveer 8 minuten goudbruin.
3. Neem de rijst van het vuur en meng de noten erdoorheen. Verdeel de rijst over de borden serveer met de mosterd-rozemarijn varkensschnitzels. 
SMAKELIJK!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten