maandag 27 oktober 2014

ZALM-AVOCADO VULLING OP 2 MANIEREN


De week lekker gezond beginnen doe je met deze vulling! Stevige, voedzame avocado. Dit samen met de rijke smaak van zalm. Opgefrist met rode ui, citroensap, crème fraîche, bieslook.. Lekker, binnen een handomdraai klaar en absoluut calorie-verantwoord.

In een creatieve bui besef je ooit dat je ontzettend veel verschillende gerechtjes kunt maken met de ingrediënten die je hebt. Super creatief hoef je daarvoor ook niet te zijn.. Dit mengsel at ik op twee verschillende manieren welke totaal niet ingewikkeld zijn. Het is namelijk gewoon een kwestie van vullen. Het eerste wat ik maakte is een gevulde avocado. Vervolgens een gevulde wrap. De gevulde avocado zou ik persoonlijk als voorgerechtje klaarmaken. En de gevulde wrap als lunch of als borrelhapje in kleine stukjes gesneden.

Maar je kunt natuurlijk nog veel meer kanten op met dit mengsel! Een pannenkoekje vullen had ook gekund.. Op geroosterd brood smaakt het goed. Je kunt er een zalmtartaartje als voorgerecht van maken. Of als hoofdgerecht in een maaltijdsalade met een mooie dressing. Zo zie je maar weer dat simpel werk super lekker kan zijn!

Wat heb je nodig?
(voor 2 personen)
  • 2 avocado's 
  • 100 gram gerookte zalm
  • 1 rode ui
  • 1 eetlepel crème fraîche
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels fijngesneden bieslook
    Voor de gevulde wraps:
  • 2 wraps 
* De precieze hoeveelheden hangen af van welk soort gerechtje je kiest. Dit zijn de gemiddelde hoeveelheden voor een goede zalm-avocado vulling.

Hoe maak je dit klaar?
GEVULDE AVOCADO
1. Snipper de rode ui. Snijd de bieslook in stukjes. Snijd de zalm in stukjes. Halveer de avocado's en verwijder de pit. Snijd er blokjes in en lepel deze vervolgens uit.
2. Meng de avocado blokjes in een bakje samen met alle overige ingrediënten. Breng op smaak met peper en zout.
3. Vul de lege avocado schillen met het mengsel en serveer eventueel met toast en/of croutons.



GEVULDE WRAP
1. Snipper de rode ui. Snijd de bieslook in stukjes. Snijd de zalm in stukjes. Halveer de avocado's en verwijder de pit. Snijd er blokjes in en lepel deze vervolgens uit. 
2. Meng de avocado blokjes in een bakje samen met alle overige ingrediënten. Breng op smaak met peper en zout.
3. Neem een wrap. Smeer het mengsel uit op de wrap en rol deze dicht. Zet eventueel vast met prikkers.



SMAKELIJK!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten