Het begin van de herfst is altijd heftig. Zoals je merkt is mijn besef van seizoenswisseling er pas laat.. Ik voel me in deze periode gedwongen om afscheid te nemen van de zomer. Dag zon, dag barbecue, dag festivals.. Toch is er op zo'n moment, wanneer ik me er eindelijk bij neer heb gelegd, ook één ding waar ik me volop op verheug.. Herfstachtig koken! Ovenschotels, stoofpotjes, herfstsalades, stevige soepen en van alles en nog wat.
Vandaag tijd voor een ovenschotel! Deze maakte ik eerder (zie profielfoto Facebook). Wanneer ik iets al eerder heb gemaakt vervang ik vaak één of een paar ingrediënten. De ene keer om het recept te verbeteren, de andere keer om gewoon wat te variëren. Dit hoeft dus niet altijd. Want goed is goed. Net zoals bij deze ovenschotel!
Mocht er iets tussen staan wat je niet bevalt, dan hier toch nog een kleine variatietip..
Laat de courgette, zongedroogde tomaat en rode ui achterwegen. Vervang voor venkel en prei. Ook erg lekker.. Nog 1 tip:
Lijkt dit je wel wat maar ben je niet zo'n fan van vega? Verwerk dan wat spekjes in je ovenschotel!
Wat heb je nodig?
(voor 2 personen)
- 400 gram aardappelschijfjes
- 100 gram belegen geitenkaas
- 150 gram zongedroogde tomaten
- 1 courgette
- 1 rode ui
- 2 eieren
- 200 gram slagroom
- handje walnoten
- 75 gram rucola
Hoe maak je dit klaar?
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de courgette in plakken. Snijd de ui in ringen.
2. Neem een ovenschaal en beleg deze met lagen. Hiervoor gebruik je van alle ingrediënten de helft. Eerst aardappelschijfjes, dan plakjes courgette, daarna rode ui, dan wat peper en zout en vervolgens verbrokkel je er geitenkaas overheen. De tomaat meng je met wat olijfolie en beleg je op de geitenkaas. In dit geval gebruik je niet de helft, maar alle tomaatjes! Hierna volgt weer een laag van de (andere helft van de) aardappel, courgette en rode ui en wat peper en zout. Druk het geheel goed aan.
3. Klop de eieren los en meng met de slagroom en wat peper en zout. Hierna mag de rest van de kaas eroverheen. Zet de ovenschotel ongeveer 40 minuten in de oven. Laat deze 4 minuten rusten nadat je 'm er weer uithaalt. Verdeel over de borden, bestrooi met wat walnoten en garneer met rucola.
SMAKELIJK!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten