Hoi!
Ik heb iets mega lekkers ontdekt.. Witte truffeldressing. Top voor in salades maar ook op je broodje smaakt ie goed. Kijk op onderstaande site voor nog meer van deze lekkere dressings en sausjes:
http://www.wijndragers.nl/category/dressings-en-sauzen/
Mocht je deze nou niet in huis hebben.. Zonder truffeldressing is dit lunchgerechtje alsnog super smakelijk. Je zou de dressing ook kunnen vervangen voor een beetje appelstroop. Ik heb er nog een side dish aan toegevoegd, namelijk een venkelsalade. Natuurlijk niet perse nodig, maar de anijsachtige smaak van venkel matcht goed met je broodje.
Wat heb je nodig?
(voor 2 personen)http://www.wijndragers.nl/category/dressings-en-sauzen/
Mocht je deze nou niet in huis hebben.. Zonder truffeldressing is dit lunchgerechtje alsnog super smakelijk. Je zou de dressing ook kunnen vervangen voor een beetje appelstroop. Ik heb er nog een side dish aan toegevoegd, namelijk een venkelsalade. Natuurlijk niet perse nodig, maar de anijsachtige smaak van venkel matcht goed met je broodje.
Wat heb je nodig?
- 2 speltbroodjes
- ongeveer 200 gram gerookte zalm
- 1 pakje roombrie
- 1 zak eikenbladsla melange
- 1 venkel
Hoe maak je dit klaar?
1. Verwarm de oven voor op 200 C. Snijd de venkelknol in plakken. Bewaar het fijne groen voor garnering. Leg de plakken op een ovenschaal, besprenkel met een beetje olijfolie en strooi er een wat peper en zout overheen. De venkelplakken mogen een half uurtje in de oven. Snijd de brie in plakken. Deze mogen de laatste 3 minuten mee in de oven op een apart ovenplaatje of een schaal. Houd ze goed in de gaten zodat ze niet helemaal smelten maar een klein beetje.
2. Snijd de broodjes open. Verdeel de gerookte zalm over de 4 helften. Neem de brie uit de oven en leg de plakken over de zalm. Kies je voor een dressing, besprenkel deze dan een klein beetje over de zalm en brie.
3. Neem de venkel uit de oven en meng met de sla. Serveer de salade naast je broodje.
2. Snijd de broodjes open. Verdeel de gerookte zalm over de 4 helften. Neem de brie uit de oven en leg de plakken over de zalm. Kies je voor een dressing, besprenkel deze dan een klein beetje over de zalm en brie.
3. Neem de venkel uit de oven en meng met de sla. Serveer de salade naast je broodje.
SMAKELIJK!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten