zondag 21 september 2014

LIEFDE VOOR TOSCANE

Ciao!

Graag wil ik mijn liefde voor Italië, en in dit geval voor het mooie Toscane, met je delen. En daarmee bedoel ik natuurlijk de liefde voor het eten en de restaurantjes!

Het leuke aan eten vind ik dat het in elk land anders is en dat je het in elk land weer op een andere manier kunt ontdekken. Zo sta je in Buenos Aires gezellig te barbecuen met locals en ontferm je je over de heilige pasta van een oude vrouw in Italië. Een eetcultuur creëert sfeer. Super belangrijk dus! Zonder dat je ook maar iets hebt geproefd kun je in Toscane al genieten van de eetcultuur. Kijken naar kokende mensen die dat doen met zo veel passie. Kijken naar hoe vanzelfsprekend wijndrinken is. Kijken naar hoe men alle zorgen van de dag even vergeet en zich stort op een uitgebreide, ontspannen lunch. Kijken naar hoe eten romantiek of gezelligheid creëert bij een stel mensen. Oftewel.. Dat eten gewoon een supergrote rol speelt in het leven van een Italiaan. En groot gelijk hebben ze.

Het is natuurlijk super leuk om je als een Italiaan te gedragen als je er bent. Dit doe je als volgt. Ontbijt simpel maar doe dit wel met overheerlijke koffie. Eet nooit (behalve bij ontbijt) zonder wijn. Drink nooit zonder eten. Eet minstens 1 keer per dag aperitivio, antipesto en pizza. Lunch lang en uitgebreid. Neem de tijd om bij te komen van de lunch. Dineer laat met als afsluiter koffie en een likeur. En een zelfbedachte en toegevoegde regel: alles delen dus bestel nooit twee dezelfde gerechten. Moet lukken toch?

Deze zomer was ik in Toscane en reisde ik in een paar dagen van Pisa naar Florence naar Chianti naar Lucca. Hieronder mijn favoriete restaurantjes.

 Da Leo - Lucca.
Een hip en beetje romantisch restaurantje (zie foto boven). Overheerlijke venkel met kaas uit de oven.
 
 Mac Dario - Panzano in Chianti.
Hier word je op een leuke, ongedwongen manier door een kok naar binnengelokt met wijn en mag je van alles proeven. Valt het in de smaak, dan kun je op de tweede verdieping aanschuiven voor een lunch of diner. 

 Dante - Radda in Chianti.
Voor de beste pasta en bruchetta's! Ook als wijnliefhebber ben in je in Chianti op de goede plek.
 
 I Matti - Florence.
Risotto, precies zoals deze hoort te zijn. En dat op een terrasje middenin het centrum van Florence.. 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten