zaterdag 20 september 2014

THAISE BIEFSTUKSALADE


Hello!

Vanavond at ik een goedgevulde Thaise salade met biefstukpuntjes. Tijdens mijn backpack reis door Thailand heb ik veel over de eetcultuur van dit land geleerd en ben ik er echt verliefd op geworden!! Vooral na een uitgebreide kookles ben ik veel meer te weten gekomen over welke ingrediƫnten ze daar veel gebruiken en welke je goed kunt combineren. Ze zijn prof in het mixen van zoet, zout, zuur en pittig waardoor de meest verrassende recepten ontstaan. Maar ook al zijn de producten daar beter.. Dat Thais koken kunnen wij hier ook! En een beetje spicy mag wel..

Wat heb je nodig?
(voor 2 personen)
  • 1 zak sla
  • ongeveer 200 gram kogelbiefstuk
  • 1 bospeen
  • 1 prei
  • 1 komkommer 
  • 1 gemberstronk 
  • 1 rode peper
  • 2 eetlepels sojasaus 
  • 2 eetlepels Thaise vissaus
  • 2 theelepels basterdsuiker
  • 1 limoen
  • 1 bakje sesamzaadjes
Hoe maak je dit?
1. Neem een schaaltje en pers hier limoensap in. Meng het met de suiker, sojasaus en vissaus. Snijd de peper in kleine ringetjes. Rasp de gember. Voeg de rode peper en gemberrasp toe aan het mengsel in het schaaltje.
2. Snijd de bospeen in maantjes en de prei in ringen. Bak dit even in de pan maar niet te lang zodat in de pan zodat het lekker knapperig blijft. Snijd de komkommer in dunne reepjes en leg deze apart.
3. Bak de biefstuk in een grillpan in ongeveer 5 minuten bruin. Voeg op de laatste minuut het mengsel uit het schaaltje toe zodat het in z'n geheel verwarmd wordt en goed intrekt. Voeg daarna de bospeen toe.
4. Verdeel de sla over de borden en schep de biefstukpuntjes samen met andere toevoegingen op de sla. Strooi nog wat sesamzaadjes over de biefstukpuntjes en garneer je salade met de komkommerreepjes.

Tip: Serveer notenrijst bij dit gerechtje!



SMAKELIJK! 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten