maandag 22 september 2014

SPAGHETTI MET MOSSELEN

Ola!

Vandaag heb ik een goedlopend sollicitatiegesprek gehad en daarom wilde ik iets extra lekkers koken! Deze spaghetti met mosselen in witte wijn is zeker een aanrader! En ook weer supersimpel om te maken.. Vooraf even getwijfeld of het een Spaanse, Franse, Italiaanse of Thaise variant moest worden. Ik zag dat ik nog spaghetti in huis had en een halve fles overheerlijke Jamie Oliver wijn uit SiciliĆ« had staan. Toen was de keuze natuurlijk snel gemaakt.. Een Italiaanse mosselpasta. Op deze manier had ik mosselen nog niet bereid dus toch weer een verrassing!

Wat heb je nodig?
(voor 2 personen)
  • 150 gram spaghetti
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 kg mosselen
  • 1/2 rode peper
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 200 ml droge witte wijn
  • Italiaanse kruiden
  • beetje peterselie voor garnering
Hoe maak je dit klaar? 
1. Kook de spaghetti in een ruime pan gedurende 10 minuten. Giet af en vang het kookvocht op om later te gebruiken. 
2. Doe de olijfolie in een grote koekenpan en bak de knoflook en rode peper in 1 minuut. Schep vervolgens de mosselen erbij en schenk de witte wijn eroverheen. Zet het vuur hoog en schep het geheel goed om. Schep 1 soeplepel van het kookvocht van de spaghetti in de koekenpan. Voeg ook nog wat Italiaanse kruiden toe. Laat de mosselen gedurende 5 minuten met de deksel op de pan garen. 
3. Verwijder de dichte schelpen. Nu kun je de spaghetti toevoegen in de pan zodat het geheel nogmaals verwarmd kan worden.   
4. Verdeel de inhoud van de pan over twee borden. Garneer met peterselie. Voeg eventueel nog peper en zout toe maar dit zal niet nodig zijn! 


SMAKELIJK!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten