Herfstzonnetje. Bloemkool-wortelsoep. Een goede combi als je het mij vraagt. Met maar een paar ingrediënten bereid je deze healthy, vega soep! Bloemkool en wortel hoeven niet extreem lang te garen, dus je bent ook nog eens supersnel klaar.
Dit is een lekker ouderwets en tijdloos gerecht. Je kunt kiezen voor de simpele basic versie (niks mis mee) of je kunt de basis juist oppimpen door middel van eigen toevoegingen. Behoefte aan een hele stevige maaltijdsoep? Kan natuurlijk ook! Voeg in dat geval aardappel toe. Verder gebruikte ik kerriepoeder, maar nootmuskaat kan ook. Wat de mogelijkheden ook zijn.. deze is in ieder geval een aanrader!
Wat heb je nodig?
(voor 4-6 porties)
- 1 bloemkool
- 6 bospenen (of 2 winterpenen)
- 3 sjalotjes
- 2 knoflooktenen
- 1,5 liter groentebouillon
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 1 handje peterselie
Hoe maak je dit klaar?
1. Snipper de sjalotjes. Snijd de knoflooktenen in kleine stukjes. Schil de bospenen, was ze goed en snijd ze in gelijke stukken. Snijd de bloemkool in roosjes en was ook deze goed. Snijd 3/4 van de peterselie fijn.
2. Doe wat olijfolie in een soeppan en fruit de sjalotjes en knoflook in ongeveer 3 minuten. Voeg vervolgens de bospeen, bloemkool en groentebouillon toe. Breng aan de kook en laat ongeveer 10 minuten garen. Wanneer je de groenten kunt doorprikken met een vork mag het vuur uit. Neem een paar bloemkoolroosjes uit de pan en bewaar deze voor garnering. Neem vervolgens een staafmixer en pureer het geheel tot een gladde soep. Voeg de fijngesneden peterselie, kerriepoeder en wat peper en zout toe en mix nog heel even. Je zou eventueel nog wat crème fraîche of slagroom kunnen toevoegen. Zelf deed ik er nog een eetlepel mosterd bij voor een wat scherpere smaak.
3. Verdeel de soep over de borden. Leg wat van de apart gelegde bloemkoolroosjes in het midden van het bord en garneer met de overige peterselie.
SMAKELIJK!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten