woensdag 15 oktober 2014

POMPOENSOEP MET BLEEKSELDERIJ EN GEMBER


Weer iets gezonds.. Pompoen! Eet pompoensoep en je bent direct in de herfststemming. Je kunt er in de herfst/winter zo veel meer mee doen. Maak een pompoenstoof, pompoenpuree, pasta met pompoen of bereid pompoen uit de oven. Handig is dat vele kaassoorten bij dit product passen. Gebruik bijvoorbeeld geitenkaas of feta. Maar ook met groenten en noten kun je oneindig combineren.

Pompoen doet me ook een beetje aan Thailand denken.. Daar at ik de lekkerste die ik tot nu toe heb gehad. En dan in een puur vega gerecht, op Aziatische wijze bereid.. Met koriander! Mijn versie heeft ook een vleugje Thais.. Rode peper, gember en genoeg knoflook.

Wat heb je nodig?
(voor 4 personen)
  • 1 flespompoen
  • 5 staven bleekselderij
  • klein stukje gember
  • 2 uien
  • 1 rode peper
  • 2 tenen knoflook
Hoe maak je dit klaar?
1. Snipper de ui en snijd de bleekselderij in maantjes. Bewaar wat van het blad voor garnering. Schil en raspde gember. Halveer de peper en verwijder de zaadlijsten. Snijd de knoflook in stukjes. Verwijder de schil en de zaadlijsten van de pompoen en snijd in blokjes. 
2. Verhit olie in een soeppan en fruit de ui en bleekselderij ongeveer 5 minuten. Voeg vervolgens 750 ml water en alle andere ingrediĆ«nten toe in de pan. Laat het geheel op laag vuur in ongeveer 30 minuten garen. Pureer vervolgens met de staafmixer. Voeg eventueel nog zout en peper toe. 
3. Verdeel de soep over de borden en garneer met stukjes bleekselderijblad. 


SMAKELIJK!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten