woensdag 5 november 2014

GRIEKS BROODJE MET AUBERGINE, TOMAAT, OLIJVEN EN FETA


Laat je beïnvloeden door de Griekse keuken! Ik houd niet van alle Griekse specialiteiten maar het kan ZO lekker zijn. Tzatziki.. En aubergine. Aubergine is één van mijn favo groentjes. Vandaar dat ik houd van Moussaka. En van dit broodje! De combi van aubergine, tomaat, olijven en feta.. Hemels. Toevallig had ik nog een sherry-truffel dressing (Excellent AH) liggen en deze matcht bijzonder goed met de rest. Niet in huis? No worries, balsamicoazijn doet het net zo goed.

Dit broodje is een goede keuze voor je lunch. Met name voor een relaxte borrellunch.. Maar weet dat je het thuis ook binnen 5 minuutjes kunt klaarmaken.. In de middag liever geen feta en olijven? Bereid het dan 's avonds met een hamburger eronder en klaar is je Griekse burger!

Wat heb je nodig?
(voor 2 personen)
  • 2 speltbroodjes (of Griekse pitabroodjes!)
  • 1 aubergine
  • 6 cherrytomaatjes
  • 50 gram fetakaas 
  • handje zwarte olijven
  • 1 eetlepel sherry-truffeldressing of balamicoazijn

Hoe maak je dit klaar?
1. Snijd de aubergine in plakken. Grill de aubergines in een paar minuutjes of bak ze met wat olijfolie in een pan. Gebruik in dat geval maar een paar druppeltjes olijfolie zodat ze niet te nat worden.
2. Halveer ondertussen de broodjes. Snijd de sherrytomaatjes in plakjes. Snijd de olijven in plakjes.
3. Neem de aubergines uit de pan en verdeel over de broodjes. Beleg met de tomaatjes, olijven en verkruimel de feta eroverheen. Voeg wat van de dressing toe op het bord en eventueel wat peterselie.


SMAKELIJK!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten