zondag 23 november 2014

BIEF-TRUFFEL BURGER MET KASTANJECHAMPIGNONS, SPINAZIE EN PARMEZAAN


Daar is ie dan.. De truffelburger! Perfecte hap voor op de zondagavond. En ook net wat leuker en gezelliger dan de simpele friet en snacks die je ergens afhaalt.

Ik zal het geheim van dit gerecht meteen onthullen.. Voor de ultieme truffelsmaak gebruik je truffel-paddenstoel tapenade van de Appie (potje op de foto rechtsonder). Je kunt de meest bijzondere truffelproducten natuurlijk ook in een delicatessenzaak kopen, maar dan kom je nog hoger uit in prijs. Dit mini potje kost je 5 euries. En met deze tapenade hoef je niet ingewikkeld te koken, maar het alleen direct na de bereiding even uit te smeren op je burger. In combinatie met de biefburger overheerlijk.. Maak het geheel lekker herfstachtig door kastanjechampignons toe te voegen. En bij een burger mag kaas natuurlijk niet ontbreken! Parmezaan is in dit geval een goede keuze.

Omdat alle smaken bij elkaar al heftig genoeg zijn (in positieve zin!), match ik deze burger met een wit in plaats van rood wijntje. En nog beter.. Zelf had ik het niet in huis maar de aller allerbeste combi is natuurlijk met een herfstachtig bockbiertje!

Hoe maak je dit klaar?
(voor 2 personen)

  • 2 Italiaanse bollen
  • 2 biefburgers
  • 1 bakje kastanjechampignons 
  • 200 gram (wilde) spinazie 
  • 1 rode ui
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas
  • 80 gram truffel-paddenstoel tapenade
  • 80 gram eikenbladsla melange

Tip: Serveer samen met flinterdunne frietjes uit de oven! Een kwestie van aardappelen schillen, in dunne stengeltjes snijden, besprenkelen met olijfolie en ongeveer 30 minuten op 200 graden laten garen in de oven. 

Hoe maak je dit klaar?
1. Snijd de kastanjechampignons in plakjes. Snijd de rode ui in ringen.
2. Doe wat olijfolie of boter in een pan en bak of grill de biefburgers in ongeveer 12 minuten aan beiden kanten gaar. 
3. Doe wat olijfolie in een andere pan en bak hierin de spinazie totdat deze is ingeslonken. Neem een ander pannetje en bak uienringen en kastanjechampignons in een paar minuten. 
4. Halveer de Italiaanse bollen en beleg met sla. Leg de burger er bovenop en beleg deze met de truffel-paddenstoel tapenade. Leg de champignons en uienringen hier bovenop en bestrooi met Parmezaanse kaas. Voeg nog een beetje sla toe en sluit met de andere helft van het broodje. 
SMAKELIJK!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten