maandag 17 november 2014

BRUSCHETTA'S MET MOZZARELLA EN PARMAHAM


Deze bruschetta's maakte ik voor een feestje. Leuke inspiratie voor je kerstdiner! Laat de bruschetta's vlak voor het diner rondgaan, als welkomsthapje. Ziet er feestelijk uit en smaakt super. De foto herinnert meteen weer aan deze heerlijke smaakcombinatie.. Bij gebrek aan beter gebruikte ik stokbrood. Ga voor ciabatta. Nog beter!

Wat heb je nodig?
(voor ongeveer 8 bruschetta's)
  • 1 stokbrood/ciabatta 
  • 150 gram mozzarella
  • 70 gram Parmaham
  • 8 plakjes zwarte olijf
  • klein handje pijnboompitjes
  • 1 theelepel pesto
  • balsamicoazijn

Hoe maak je dit klaar? 
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd het brood in schuine sneetjes en wrijf in met een beetje olijfolie. Snijd de mozzarella in plakjes en beleg op de sneetjes. Plaats op een rooster in de oven totdat het brood goudbruin is en de mozzarella licht gesmolten. 
2. Neem de sneetje uit de oven en verspreid op een bord. Smeer een klein beetje pesto op de mozzarella. Beleg vervolgens met een stukje Parmaham, één olijf en een paar pijnboompitjes. Besprenkel tot slot met een klein beetje balsamicoazijn en bestrooi met zwarte peper. Zout is niet nodig omdat de Parmaham een zoute smaak geeft!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten