vrijdag 14 november 2014

CULI SNACK: CAMEMBERT UIT DE OVEN


Dit blijft lekker! Als je op een winterse avond thuis op de bank zit met een rood wijntje.. Maar ook om gezellig uit te dippen met een goed gezelschap op de vrijdagavond. Zoals nu!

Ik heb drie favoriete varianten.. Allereerst camembert met takjes rozemarijn en wat zeezout en olijfolie. De takjes rozemarijn leg je er gewoon bovenop in de oven. Deze komen zo goed tot z'n recht! De andere variant is met takjes tijm. Ook lekker! In dit geval met wat knoflook en honing. De honing kun je al besprenkelen voordat het de oven in gaat, maar ook gewoon als extra dip gebruiken.

Na 10 van deze camemberts was het weer tijd voor iets nieuws. De camembert ging vandaag de oven in met een toevoeging van Italiaanse kruiden, knoflook en zeezout. Heer-lijk! Je kunt de knoflook in kleine stukjes bestrooien maar ook gewoon kant en klare (gepelde) tenen in de kaas steken.

Wat heb je nodig?

  • 1 camembert
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 2 knoflooktenen
  • snufje zeezout

Hoe maak je dit klaar?
1. Verwarm de over voor op 200 graden. Pel de knoflooktenen en snijd in kleine stukjes. 
2. Plaats de camembert in een klein ovenschaaltje of leg op een stuk bakpapier. Snijd doormidden of in vier stukken. Verdeel de knoflook, Italiaanse kruiden en het zeezout over de kaas. 
3. Zet de camembert ongeveer 10 minuten in de oven zodat deze lekker gesmolten is. 

ENJOY!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten