dinsdag 18 november 2014

WILD! EENDENBORSTFILET MET APPELTJES EN STROOP


Woehoe, het wildseizoen! Sorry voor de beetje rare foto (het vlees oogt wel erg rood zo..) maar deze móest er op. De eendenborstfilet was namelijk zo goed gelukt! Mooi rose gebakken en perfect op smaak. De vetlaag van het vlees nooit verwijderen.. Deze geeft een mooi korstje en heel veel smaak. Dit is beter te zien op de foto hieronder. 

Dat eendenborstfilet lekker is wist ik al. Dat het goed te combineren valt met het zoete van appeltjes/appelstroop wist ik nog niet.. Nu gelukkig wel! De bosuitjes en kruiden maken je wildgerecht helemaal af. Nou ja, bijna dan.. Serveer er wat aardappeltjes uit de oven bij en KLAAR ben je.

Wat heb je nodig? 
(voor 2 personen)
  • 2 eendenborstfilets
  • 1 theelepel gemalen piment
  • 2 appels
  • 2 eetlepels appelstroop 
  • 1 theelepel oregano
  • 1 eetlepel rodewijnazijn
  • 1 bosui
Tip: Lekker met krieltjes of aardappelpuree. Spruitjes combineren ook goed!

Hoe maak je dit klaar? 
1. Snijd de bosui in ringetjes. Verwijder het klokhuis van de appels en snijd in plakjes. Snijd de oregano fijn.
2. Snijd de vetlaag van de eendenborstfilet kruislings om de centimeter in. Wrijf de vleeskant in met peper, zout en piment. Verwarm een pan zonder olie of boter en bak eerst de vetlaag in ongeveer 4 minuten. Keer om en bak de vleeskant nog ongeveer 3 minuten. Dit geldt voor rose gebakken eendenborstfilet. 
3. Neem de eendenborstfilet uit de pan, verpak in aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten. Verwijder de helft van het vet uit de pan en schep vervolgens de appeltjes om in het overgebleven vet. Voeg het azijn, de appelstroop en de oregano toe en breng aan de kook. Laat ongeveer 4 minuten koken met de deksel op de pan. Wanneer je het vuur uit hebt gezet schep je de bosuitjes erdoorheen. Breng op smaak met peper en zout. 
4. Verdeel de appeltjes met een deel van het stroopmengsel en de bosuitjes over de borden. Pak de eendenborstfilets uit de folie, snijd in plakjes en plaats ze erbovenop. Schep de rest van het stroopmengsel en de bosuitjes daarbovenop. 
 SMAKELIJK!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten