Deze kipburger is tot nu toe één van mijn favorieten! En geloof me, ik heb al veel burgers bereid.. Laatst stond er al een kipburger op mijn blog maar deze scoort beter kan ik je vertellen. En een tijdje terug maakte ik een truffelburger en ook deze vind je terug in mijn favorietenlijstje.. Ik ga de truffelburger snel nog een keer maken om online te zetten en natuurlijk om er NOGMAALS van te genieten. Binnenkort is ook de visburger aan de beurt. Met gamba's of zalm.. Of gewoon allebei?
De meeste van deze ideeën deed ik op bij restaurants. Op het moment kun je van alle kanten geïnspireerd raken als het gaat om burgers. De nieuwe burger tentjes lijken met de dag op te poppen en lekken zelfs al vanuit de grote steden uit naar kleinere plaatsjes in Nederland. De burgercreaties zijn allemaal zo verschillend en steeds weer vernieuwend. Bief, chorizo, tonijn of een vega linzenburger? Cheddar, geitenkaas of gorgonzola? Sjalotjes, jalapeños of asperges? En ga zo maar door.. Dit maakt het lastig om je favo burger te kiezen.. Maar houdt het natuurlijk superleuk om nieuwe combi's te kunnen blijven ontdekken.
De meeste van deze ideeën deed ik op bij restaurants. Op het moment kun je van alle kanten geïnspireerd raken als het gaat om burgers. De nieuwe burger tentjes lijken met de dag op te poppen en lekken zelfs al vanuit de grote steden uit naar kleinere plaatsjes in Nederland. De burgercreaties zijn allemaal zo verschillend en steeds weer vernieuwend. Bief, chorizo, tonijn of een vega linzenburger? Cheddar, geitenkaas of gorgonzola? Sjalotjes, jalapeños of asperges? En ga zo maar door.. Dit maakt het lastig om je favo burger te kiezen.. Maar houdt het natuurlijk superleuk om nieuwe combi's te kunnen blijven ontdekken.
Hieronder 4 verschillende top tenten in 4 verschillende steden. En natuurlijk het recept van mijn kipburger! Het naanbrood en de kerrie en aioli in combinatie met het vlees maken 'm verrassend lekker..
FAVO BURGER HOTSPOTS
Eindhoven: De Burger - www.de-burger.nl
Utrecht: Burgers & Wines - www.firmapickles.nl
Utrecht: Burgers & Wines - www.firmapickles.nl
Amsterdam: Thrill Grill - www.thrillgrill.nl
Den Bosch: Bar35 - www.bar35.nl
NAAN CLUBSANDWICH BURGER
Wat heb je nodig?
(voor 2 personen)
(voor 2 personen)
- 2 naanbroden
- 2 kipfilets
- ongeveer 8 reepjes bacon
- 100 gram eikenbladsla melange of veldsla
- 2 tomaten
- 2 eetlepels kerriepoeder
- 2 eetlepels aioli
Tip: maak de aioli zelf met een beetje citroensap, olijfolie, mosterd en genoeg mayo en geperste knoflook! - 4 prikkers
Hoe maak je dit klaar?
1. Zet een pan op het vuur en bak hierin de bacon krokant. Halveer de kipfilets in de lengte en wrijf in met de kerriepoeder en eventueel een beetje peper en zout. Voeg de kipfilets toe in de pan en laat ze in een paar minuten goudbruin bakken. Voeg hiervoor indien nodig nog wat olijfolie.
1. Zet een pan op het vuur en bak hierin de bacon krokant. Halveer de kipfilets in de lengte en wrijf in met de kerriepoeder en eventueel een beetje peper en zout. Voeg de kipfilets toe in de pan en laat ze in een paar minuten goudbruin bakken. Voeg hiervoor indien nodig nog wat olijfolie.
2. Snijd ondertussen de tomaat in plakken. Snijd de naanbroden per brood in vier stukken en rooster deze. Meng de ingrediënten voor de aioli tot een gladde saus.
3. Verdeel de helft van de broden over de borden. Bestrijk met de aioli en beleg vervolgens met sla. Verdeel erbovenop de kipfilets, bacon, tomaat, sla en bestrijk nogmaals met een beetje aioli. Bedek met de overige broodjes en steek er een prikker in.
Frietjes erbij? Gebruik de oven! --> Verwarm de oven voor op 200 graden, snijd ongeveer een halve kilo aardappelen tot dunne reepjes, was ze goed, dep ze goed droog, verdeel over een bakplaat met bakpapier, besprenkel met olijfolie en bestrooi met zeezout (en eventueel kruiden) en gaar in 40 minuten goudgeel. Gebruik je aioli als dip!

Frietjes erbij? Gebruik de oven! --> Verwarm de oven voor op 200 graden, snijd ongeveer een halve kilo aardappelen tot dunne reepjes, was ze goed, dep ze goed droog, verdeel over een bakplaat met bakpapier, besprenkel met olijfolie en bestrooi met zeezout (en eventueel kruiden) en gaar in 40 minuten goudgeel. Gebruik je aioli als dip!
SMAKELIJK!
How to bet on sports toto in-play on today's matches
BeantwoordenVerwijderenFootball betting is a popular pastime in the United States today, However, 토토사이트 the sportsbook, with over 100 sites, has been around for more