Leuk als borrelhap maar kan ook prima als voorgerechtje voordoen bij het diner. Of doe eens gek en maak lekkere bruschetta's voor de kerstlunch. Hoe dan ook, zorg ervoor dat iedereen blij is! Dus maak voor ieder wat wils. Maak een mooie mix van vlees, vis en vega. Gebruik genoeg verschillende ingrediënten. En als je voor heftige bruschetta's met sterk aanwezige smaken kiest, maak er dan ook nog wat licht verteerbare varianten naast. Oftewel, creëer een feestelijk bord vol verassingen..
BRUSCHETTA 1: KLASSIEKER
Wat heb je nodig?
(bij allen voor ongeveer 6 personen)
- 1 ciabatta
- flinke scheut olijfolie
- 1,5 knoflookteen
- 3 tomaten
- 1 rode ui
Hoe maak je dit klaar?
Snijd de knoflook fijn en meng met de olijfolie. Snijd het ciabatta brood in mooie plakken en bestrijk de bovenkant hiervan met de het olie-knoflook mengsel. Snipper de tomaten en de ui. Meng deze met elkaar en beleg de broodjes ermee.
BRUSCHETTA 2: VEGA
Wat heb je nodig?
- 1 ciabatta
- flinke scheut olijfolie
- 2 eetlepels kappertjes
- 2 eieren
- 75 gram wortelreepjes
- paar takjes bieslook
- 2 eetlepels witte truffeldressing (of truffelmayonaise)
Hoe maak je dit klaar?
Snijd het ciabatta brood in mooie plakken en bestrijk de bovenkant hiervan met de olijfolie. Kook de eieren ongeveer 6 minuten, pel deze en snijd in plakjes. Snijd de bieslook fijn. Meng de ei, wortel, kappertjes en bieslook. Breng op smaak met peper en zout. Beleg de broodjes ermee en maak af met een dressing, in dit geval witte truffeldressing.
BRUSCHETTA 3: VLEES
Wat heb je nodig?
- 1 ciabatta
- flinke scheut olijfolie
- 50 gram gorgonzola
- 50 gram Parmaham
- 2 eetlepels balsamicoazijn
Hoe maak je dit klaar?
Snijd het ciabatta brood in mooie plakken en bestrijk de bovenkant hiervan met de olijfolie. Beleg met de gorgonzola en een plakje Parmaham en zet het de broodjes een paar minuutjes in de oven, totdat de gorgonzola licht gesmolten is. Neem uit de oven en besprenkel met balsamicoazijn. Ook lekker met zwarte olijven!
BRUSCHETTA 2: VIS
Wat heb je nodig?
- 1 ciabatta
- flinke scheut olijfolie
- 1 pakje krabsticks (of gerookte zalm)
- 2 eetlepels crème fraîche
- paar takjes bieslook
- 1 rode ui
Hoe maak je dit klaar?
Snijd het ciabatta brood in mooie plakken en bestrijk de bovenkant hiervan met olijfolie. Snijd de krabsticks in stukjes. Snipper de ui. Snijd de bieslook fijn. Meng de krab, ui, bieslook en crème fraîche. Breng op smaak met peper en zout. Beleg de broodjes ermee en garneer met nog wat bieslook.
SMAKELIJK!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten