maandag 8 december 2014

AUBERGINE-MOZZARELLA TAARTJE


Het bedenken van voorgerechten kan zo leuk zijn.. En al helemaal met kerst.! Want dan mag het allemaal net wat extra speciaal. Door een klein beetje creatief te zijn kun je al op de meeste simpele manieren iets bijzonders serveren. Gebruik bijvoorbeeld kleine schaaltjes voor portobello uit de oven, een mooie spies voor gamba's of opvallende hoge glazen voor tartaar. Of je gaat nog iets verder en zet meerdere middelen in.. Leg bijvoorbeeld een spies op een glas met onderin het glas een dressing of sausje. Of plaats een glaasje met soep in een schaaltje en leg crostini's rondom het glas. Het allerbelangrijkste is natuurlijk wat er op het menu staat. En de smaak hiervan. Maar wees eerlijk, met een mooie presentatie scoor je alvast een punt!

Laatst in Sardiniƫ kwam ik deze combi veel tegen.. Aubergine met mozzarella. Lekker! Basilicum en balsamicoazijn erbij en je proeft alle smaken die je nodig hebt. Mocht je dit taartje te klein vinden als voorgerecht, halveer het dan en serveer als welkomsthapje. Bruschetta's met tomaat en knoflook smaken er goed bij!

Wat heb je nodig?
(6 personen)
  • 3 aubergines
  • 350 gram mozzarella
  • ongeveer 15 gram basilicum
  • 6 eetlepels balsamicoazijn

Hoe maak je dit klaar? 
1. Snijd de aubergine in plakjes. Zorg dat je 3 mooie plakjes per taartje kunt gebruiken. Dep droog, wrijf ze in met peper en zout en grill ze in een paar minuten op hoog vuur in een grillpan. 
2. Snijd ondertussen de mozzarella bollen in plakjes (3 per taartje) en pluk basilicumblaadjes van de takjes.
3. Neem de plakjes aubergine uit de pan en leg een groot plakje op ieder bordje. Leg hier een groot plakje mozzarella op, beleg vervolgens met een paar basilicumblaadjes en besprenkel met een drupje balsamicoazijn. Herhaal dit twee keer met steeds kleinere plakjes en steek vervolgens een prikker in het midden van het taartje. 
SMAKELIJK!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten